Covid19- Corona günleri için ev planı

Okul yok, kreş yok. Zaman baskısı yok, bir yere yetişme telaşı yok. Durum böyle olunca aile içinde evin düzeninin bir şekilde yolunda ilerleyebilmesi için bir plana ihtiyaç var. Her ailenin yapısı farklıdır. Kendi ailevi durumunuzu göz önünde bulundurarak ve çocukların yaşlarına uygun olacak şekilde bir plan yapabilirsiniz.

Biliyorum şu anda bir çok ebeveyn panikledi, neyi nasıl öğreteceğiz diye. Plan yaparken planı çocuklar için değil de kendiniz için yapın. Çocuklara saat saat neyi ne şekilde yapacağını yazmak ve ona uymaya çalışmak ayrıca bunun için de stres olmak çok doğru değil. Sabah kalkınca kahvaltıdan sonra ders çalışmak zorunda değiller. Plan yaparken bunları göz önünde bulundurun. Öğrenme dediğimiz şey her an gerçekleşiyor.

Evet ben de plan yaptım, ama çocukları bu saatlerde bunları yapmaya zorlamak için değil, veya şu saatte matematik çalışacaksın şu saatte bu diye ayırmak için değil. Planı daha çok kendim için yaptım. Evde 3 küçük çocuk. Sürekli yemek ve bakım demek. Kendimi ona göre ayarlayabilmek için böyle bir plan düşündüm. Bu sabah kahvaltıdan sonra masayı toplarken o arada da öğlen için çorba yapmayı ve öğle yemeğini de aradan çıkarmayı düşündüm. Galiba bundan sonraki günlerde sabahtan yemeği yaparım. Bu şekilde bana daha kolay olur, diğer vakitlerde de kendi derslerim, kitaplarım ve çocuklarla kitap, oyun vs için daha çok fırsatım olur. Yani bakınız yaşadıkça, tecrübe ettikçe bize en uygun olan ev sistemini bulacağız. Sizler de kendinizi kendi durumunuza göre ayarlayın. Bu hafta için yaptığım planı aşağıya koyuyorum.

Aşağıdaki planı da saat şeklinde yapmaya çalıştım. Çocuklar zaman dilimlerini ve günü, zamanı değerlendirmeyi anlayabilmeleri açısından faydalı bir görsel.

Peki derslerini ne zaman yapacaklar çocuklar?

Avusturya da corona karantina uygulaması Pazartesi gününden itibaren başladı. Bugün karantinanın 4. günündeyiz. Geçen haftadan öğretmenler çocuklara ev okulu için 3 haftalık ders çizelgesi hazırlayıp vermişlerdi. Bu çalışmaları günün herhangi bir vaktinde yapabilirler. Bazen öğleden sonra hepsini çalışmak isterler, bazen de gün boyu yapmayabilirler. Mühim olan öğrenme ve merak duygusunun yok olmaması. Çocukların baskısız bir şekilde öğrenmeye nasıl meraklı olduklarını hepimiz bu süreçte çok iyi deneyimleyeceğiz. #evdekal #bleibzuhause #bleibtgesund #coronakarantina4.gün #coronagünlügüviyana

Veya planı görsellerle desteklemek isterseniz aşğıdaki linkten sembolleri indirebilir. Büyük bir kartona haftanın günlerini, üst kısma da vakitleri yazarak zamanı planlaması yapmış olursunuz. Veya o şekilde sembolleri siz kendiniz kağıda çizebilirsiniz.

wochenplaner kinder 2

Şu linkten sembolleri indirebilirsiniz.

https://diekleinebotin.at/wp-content/uploads/2020/01/wochenplaner-kinder-seite-2-1.pdf

Bir cevap yazın