Yağmurlu havalar

Madem havalar yağmurlu o halde evde olmanın keyfini çıkaralım diye düşündüm. Oturup off ne çok yağmur var deyip şikayet etmektense, haydi kalkın çocuklar dedim ve şimdi sizlere genel olarak neler yaptığımızı kısaca anlatayım. Viyana gibi yağmurlu havası çok olan bir Avrupa şehrinde yaşıyorsanız bunları bir kenara not alın.

  1. İç mekan oyunları: Yağmurlu günler evde çocuklarla birlikte olmak demek. Aa iyi ki söyledin biz bunu bilmiyorduk demeyin, bazen insanın aklına en basit şeyler dahi gelmiyor ve bir hatırlatıcıya her daim ihtiyaç duyuluyor. Kart oyunları, masa oyunları, yap bozlar veya kutu oyunları gibi etkinlikler hem eğlenceli hem de öğretici olabilir.
  2. El sanatları ve boyama: Kağıt, boya, yapıştırıcı ve makas gibi malzemelerle birlikte el sanatları veya boyama etkinlikleri yapabilirsiniz. Çocuklarınızın hayal güçlerini kullanarak resimler yapmalarını veya birlikte farklı resim çalışmaları yapabilirisiniz.
  3. Film izleme: Birlikte sevdikleri çizgi filmleri veya aile filmlerini izleyebilirsiniz. Film izlerken atıştırmalıklar hazırlamak ve rahat bir ortam oluşturmak da keyifli olabilir.
  4. Mutfakta vakit geçirme: Yağmurlu havalarda çocuklarınızla birlikte mutfakta zaman geçirmek için basit tarifler deneyebilirsiniz. Kurabiye yapmak, pizza yapmak veya meyve salatası hazırlamak gibi etkinlikler hem eğlenceli hem de öğretici olabilir. Biz bugün kek yaptık.
  5. Okuma ve hikaye anlatma: Yağmurlu bir gün, çocuklarınıza kitap okuyabilir veya onlara hikayeler anlatabilirsiniz. Hem çocuklarınızın okuma alışkanlıklarını geliştirmelerine yardımcı olur hem de hayal güçlerini besler. Benim favorim bu. İlk önce hep birlikte kitap okuyabilirsiniz daha sonra da herkes seçtiği bir kitabı okur. Bazen ben bunu çeşitlendirerek, haydi bakalım şimdi kardeşler birbirine kitap okuyor diyerek durumu fırsata çeviriyorum. Deneyin çok iyi oluyor.
  6. Yağmurlu doğa yürüyüşü: Eğer yağmurlu hava hafifse, çocuklarınızla birlikte yağmurluklarını giyerek kısa bir doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Bu, doğanın güzelliklerini keşfetmeleri için harika bir fırsat olabilir. Ne demiş Alman atalarımız Kötü hava yoktur, havaya uymayan kıyafet vardır. O halde her türlü havada dışarı çıkıyoruz.
  7. Bulmaca: Çocuklarınızla birlikte bulmacalar çözebilirsiniz. Sudoku, labirentler, kelime bulmacaları veya basit matematik bulmacaları gibi farklı türlerde bulmacalar seçip çözebilirsiniz. Sadece çocukların değil ergen çocukların da bu tarz bulmacalar hoşlarına gidiyor.
  8. Dans etme: Yağmurlu havalarda evde müzik açıp birlikte dans edebilirsiniz. Hem enerjilerini atacakları hem de eğlenecekleri bir etkinlik olacaktır. Hem de basık havanın etkilerini bolca hareket ederek üzerinizden atarsınız.

Yağmurlu günleri birlikte vakit geçirdiğimiz zamanlar olarak zihinlerine yerleştirmeleri ne güzel olur. Birlikte keyifli vakit geçirmek onlara sevgimizi göstermenin en güzel yollarından biridir diye düşünüyorum. Haydi bakalım herkese keyifli yağmurlu günler diliyorum.

Bir cevap yazın