Koronavirüs Sebebiyle Evde Vakit Geçirirken Gezinebileceğiniz 19 Sanal Müze, Berlin Filarmoni Orkestrası ve Viyana Devlet Operasi

1) British Müzesi – Londra

British Müzesi, İngiltere’nin göz bebeklerinden bir tanesi olan, geçmiş zamanları günümüze getiren çeşitli sayılardaki objelerin, yapıtların ve tarihi kalıntıların sergilendiği özel bir müze olarak bilinmektedir. Roma Mısır ve Yunan kültürüne ait eserlerin bulunmasının yanı sıra İngiltere’nin en büyük müzesi olma ünvanına sahiptir. Günümüzde Great Russel Street adlı sokakta halka ve turistlere ücretsiz olarak hizmet vermektedir. British Müzesinde eser sayısının fazla olmasının yanı sıra daha rahat şekilde sergilenmesi ve korunmasını sağlanmak için zaman içerisinde çeşitli bölümlere ayrılmıştır.


2) Guggenheim Müzesi – New York

Frank Gehry ile özdeşleşmiş dekonstrüktivist mimarinin öncü tasarımlarından bir tanesi olan Guggenheim Bilbao Müzesi, modern mimarinin en önemli tasarımlarından biri olarak görülmektedir. Guggenheim Vakfı tarafından dünya çapında açılan müzelerden bir tanesi olan Guggenheim Bilbao Müzesi, içeriğinin yanı sıra özgün mimarisi ile de dikkat çekmektedir.


3) Ulusal Sanat Galerisi – Washington

 

1937 yılında National Mall, Washington’da kurulan, ulusal bir sanat müzesidir. Yöneticisi Earl A. Powell III’dür. 1938 yılında ABD Kongresi tarafından inşa edilmiştir. Andrew W. Mellon tarafından birçok eser bu müzeye bağışlanmıştır. Müzede 2000’den fazla heykel, tablo, dekoratif sanat parçaları ve Joseph E. Widener tarafından bağışlanmış birçok İtalyan porselen vardır.


4) Orsay Müzesi – Paris

Fransa’nın başkentinin Paris’te bulunan bir devlet müzesidir. Seine Nehri’nin sol yakasında bulunan müze eski bir tren garıydı. Bina 1898 – 1900 yılları arasında inşa edildi. Orsay Müzesi’nde çoğunlukla Fransız sanatına ait, 1848 – 1915 yıllarında arasında yaratılmış heykeller, resimler, mobilyalar ve fotoğraflar bulunur. Müze daha çok içlerinde Monet, Degas, Renoir, Cezanne gibi ressamların eserlerinin bulunduğu geniş izlenimci koleksiyonu ile tanınır. Bu koleksiyon, müzenin 1986 tarihindeki açılışına kadar Galerie nationale du Jeu de Paume’de sergileniyordu.


5) Ulusal Modern ve Çağdaş Sanat Müzesi – Seul

Ulusal Modern ve Çağdaş Sanat Müzesi, Kore, Gwacheon’daki ana müze ve Deoksugung, Seul ve Cheongju’daki üç yan bina ile çağdaş bir sanat müzesidir. Müze 1969 yılında Kore’nin modern ve çağdaş sanatını ve farklı zaman dilimlerinin uluslararası sanatını barındıran tek ulusal sanat müzesi olarak kuruldu.


6) Pergamon Müzesi – Berlin

Bergama Müzesi (Pergamonmuseum), 1910-1930 yılları arasında Ludwig Hoffmann tarafından Alfred Messel’in tasarımlarına uygun şekilde inşa edilmiştir. 1901-1909 yılları arasında bu alanda küçük bir bina bulunmaktaydı. Bu küçük binada, 1878 ve 1886 yılları arasında muhafazaya alından Bergama sunağının fresk plakaları gibi Berlin Müzeleri himayesindeki kazılarda bulunan objeler depolanmaktaydı. Ancak binanın temelinin yeteri sağlamlıkta yapılmamış olması kısa bir süre sonra binada hasarlara yol açtı. Bu nedenle daha Birinci Dünya savaşından önce bina zorunlu olarak yıkılmıştır.


7) Rijksmuseum – Amsterdam

Amsterdam’daki Museumplein’da yer alan bir Hollanda ulusal müzesidir. Müzede sanat, zanaat ve tarih alanındaki parçalar sergilenir. Müze, Hollanda Altın Çağı’na ait geniş bir tablo koleksiyonuna ve oldukça büyük bir Asya sanatı koleksiyonuna sahiptir. Müzede Jacob van Ruysdael, Frans Hals, Johannes Vermeer, Jan Steen ile Rembrandt’a ve atölyesinde çalışan öğrencilerine ait tablolar bulunur. Müze ayrıca Hollanda’nın en büyük sanat tarihi kütüphanesini de barındırır.


8) Van Gogh Müzesi – Amsterdam

Usta ressamın hayranı olan herkes, 200’den fazla resim, 500 çizim ve daha pek çok şey dahil olmak üzere Vincent Van Gogh’un en büyük sanat koleksiyonu olan bu müzeyi ziyaret ederek çalışmalarını yakından görebilir.


9) J. Paul Getty Müzesi – Los Angeles

J Paul Getty Müzesi, petrol kralı Paul Getty tarafından kurulmuştur ve zengin bir sanat eserleri koleksiyonuna ev sahipliği yapmaktadır. Müze, Los Angeles’ta iki noktadan oluşur: Getty Villa ve Getty Center. Biri eski eserlere ait bir dizi koleksiyonu barındırırken, ikincisi Avrupa sanatını ve uluslararası fotoğrafçılığı sergiler.


10) Uffizi Galerisi – Floransa

Floransa’daki bir saray, dünyadaki en eski ve en ünlü sanat müzelerinden biridir. Ünlü Medici ailesinin sanat koleksiyonu sergilenir.


11) Sao Paulo Sanat Müzesi – Sao Paulo

Brezilya’daki modern mimarinin en önemli örneklerinden -aynı zamanda Sao Paulo kentinin yenilenme sürecinin ikonlarından. Yapı, İtalyan mimar Lina Bo Bardi tarafından tasarlandı. MASP, Bo Bardi’nin en ünlü ve önemli işlerinden bir tanesi. 1968’de tamamlanan müze karmaşık olmayan bir mimariyle şehirde oturduğu yeri kültürel olarak canlandıracak bir sanat konteynırı düşüncesiyle tasarlanmış.


12) Ulusal Antropoloji Müzesi – Mexico City

1964 yılında inşa edilen bu müze, Meksika’nın İspanyol öncesi mirasının arkeolojisine ve tarihine adanmıştır. 23 sergi odası ise Maya uygarlığınınkiler bile dahil olmak üzere önemli antik eserler ile dolu.

Farklı kaynaklardan araştırıp derlediğim online müzelerde aşağıda
13)Metropalitan Museum – New York

Image result for metmuseum store

14)Pinacoteca di Brera – Milano
Image result for pinacotecabrera
15) Louvre
16) Hermitage Museum

https://hermitagemuseum.org/wps/portal/hermitage/!ut/p/z1/04_Sj9CPykssy0xPLMnMz0vMAfIjo8zi_R0dzQyNnQ28_D29zQ0c_UNMPfz9w5yNnE30wwkpiAJKG-AAjgZA_VGElBTkRhikOyoqAgDOvDDP/dz/d5/L2dBISEvZ0FBIS9nQSEh/?lng=de

17) Galleria degli Uffizi

Florence, Italy Uffizi Museum - panoramio (5).jpg

https://www.uffizi.it/

18) Prado- Madrid

Image result for museodelprado

https://www.museodelprado.es/en

19) Doğa Tarihi Müzesi-Viyana Naturhistorisches Museum

Image result for natural history museum vienna

Image result for natural history museum vienna

https://www.nhm-wien.ac.at/

://artsandculture.google.com/partner/natural-history-museum-vienna

Ve dijital konser izleyebileceğimiz

Berlin Filarmoni internet adresi:

https://www.digitalconcerthall.com/en/home

Viyana Devlet Operası da online yayına başladı

Image result for staatsoper wien

https://www.staatsoperlive.com/

Bir cevap yazın