Avusturya`da Corona tedbirleri kapsamında okullarda oluşturulan uyarı ışıkları ne anlama geliyor?

Yeşil=düşük risk

Belirlenen hijyen kuralları çerçevesinde normal okul sistemine devam edilir. Bu kuralların içinde düzenli olarak elleri yıkamak, elleri dezenfekte etmek, sınıfların sık ve düzenli olarak havalandırılması (her 20 dakikada bir) ve okul sıralarının temizlenmesi. Şarkı söylemek ve beden dersi gibi aktiviteler mümkün olduğunca açık havada yapılmalıdır. 

Sarı=orta derece risk

Sarı ışıkta tüm öğrenciler, öğretmenler ve dışarıdaki insanlar için maske zorunluluğu vardır. Öğrenciler sınıflarında ve kendi sıralarında maskeyi çıkarabilirler. Mesafenin korunamadığı grup çalışmalarında öğretmenler maske takılmasını isteyebilirler. Müzik dersinde şarkılar sadece maskeyle söylenebilir. Beden dersleri açık havada veya okul spor salonunda yapılabilir. Ancak küçük gruplar halinde ve iyi havalandırılmış spor odalarında. Temaslı spor hareketlerinden kaçınılmalıdır.

Turuncu=yüksek risk

İlkokul ve Ortaokul (10 ila 14) öğrencileri için temasları en aza indirmek için ders başlangıçları ve teneffüslerin zamanları ayarlanmıştır. Okul etkinlikleri ve gezileri yapılamaz. Beden dersleri dışarıda yapılmaya devam edilirken müzik derslerinde şarkı söylenemez. Dışarıdan birilerinin okul konferanslarına katılımı yasaktır. Öğretmen konferansları sadece online olarak yapılabilir. 

Lise düzeyi için (14 ila 19) okulların kendi özerk durumlarına göre ve esnek bir sistem seçilir. Bu okulda bulunan öğrenci sayısını yarıya indirmek olmalıdır. Böylelikle mesafeyi korumak daha kolay olur. Uzaktan eğitimin yanı sıra küçük gruplar halinde öğrenim imkanı da sisteme dahildir. Online eğitim için öğrencilerin gerekli malzemeleri yoksa bunlar temin edilir.

Kırmızı=daha yüksek risk

İlgili okulda normal eğitim durdurulacak ve uzaktan eğitime başlanacak. İletişim için her okulda tek tip bir platform oluşturulacak. Bunlara ek olarak, desteğe ihtiyaç duyan öğrenciler için veya evde uygun ortamı olmayan öğrenciler için  başarılı bir şekilde öğrenmeye devam edebilmeleri için öğrenme istasyonları kurulacak. 6 ile 14 yaş arasındaki öğrenciler için acil durum hallerinde tüm gün bakım imkanı vardır. Ancak bu, küçük gruplar halinde ve maske ile mümkün olabilir.

Kaynak: https://www.derstandard.at/story/2000119796365/corona-ampel-gurgeltests-homeschooling-fragen-und-antworten-zum-schulstart

 

Bir cevap yazın