Mutfaktan doğal renkler

Doğal renklerle resim yapma ve pencere boyama tekniği

Baharatlar -Su- Boyama 

Doğal malzemelerle boyama fikri kulağa hoş geliyor değil mi? Doğal renklerin muhteşem tonlarıyla resim yapmak bir mutfak mesafesinde;). Hepimizin baharatlıklarında bulunan baharatlarla oluşturubileceğimiz bir boyadan bahsediyorum. Yapımı oldukça kolay, boyaması oldukça havalı.

Çocuklar için muhteşem bir duyu geliştirme metodu. Aynı zamanda unutulmaz bir deneyim. ve ayrıca mutfaktan bir şeyleri başka şeylere dönüştürme ve onu kullanma “elimdeki malzemeyle neler yapabilirim” imkanı sunmaktadır.

Soldan sağa
  • Zerdeçal – Hardal sarısı
  • Kuşburnulu karışık meyve çayı- menekşe moru
  • Karabiber- açık kahve rengi
  • Kakao- koyu kahverengi
  • Yeşil çay- küf yeşili
  • Kuşburnu- kahverengi portakal rengi arası

Tarçın da kullanılabilir. Açık kahve bir renk oluşturacaktır. 

Daha önce de doğanın renklerini/baharatları ve çeşitli otları kullanarak kendi yaptığımız oyun hamurlarına renk vermiştik.
http://www.viyanalianne.com/2019/12/31/evde-renkli-oyun-hamuru-yapimi/

 

Bir çay kaşığı baharatı 3 6 ml suyla karıştırın. Bunun için bir şırınga veya damlatarak kullanacağınız bir malzemeyle bu işlemi yapmanız su miktarını ayarlamak açısından kolaylık sağlayacaktır. Su ve baharat miktarını doğru ayarlayarak karışımı iyice karıştırarak boyamızı elde etmiş oluyoruz.

Ve baharatların muhteşem kokuları arasında gelsin harika resimler. Özellikle bir yaş civarı küçük çocuklar için elleriyle rahatça boyama yapılabilinecek harika bir yöntem. Hem doğaya hem bebeklere zararsız;)

Tıpkı doğa gibi. Doğanın renkleriyle boyama yapmak müthiş huzur veriyor. Oluşan renklerin tonlarıyla da büyüleyici. Özellikle zerdeçalın sarısı çok güzel.

 

 

Tonların karışımı ve arka arkaya yapılan resimler.

Boyamaya ben de katılıp zerdeçal ve yeşil çayla lale yapmaya çalıştım. Renklerin harikalığına bakar mısınız. Ben bayıldım.

Aynı boyalarla pencere boyamayı denedik. Renkler normal boyalara göre daha soluk kalsada doğal olanın oluşturduğu atmosfer, duruluk çok güzel.

Pencerede yazılı olan cümleler:

Alles wird gut – Her şey güzel olacak!

Wir werden schaffen- Başaracağız!

 

1 Comment

Add Yours →

Bir cevap yazın