Pencereli, tüllü kuş evi yapımı

 

Korona günlerinde üretkenlik

Evde bulunduğumuz bu günlerde evimizde bulunan malzemelerden faydalı yeni bir şeyler yapmaya çalışmak. Bir kutuyu eline alıp “hmm bundan neler yapabiliriz” dediğimizde çocuklardan binbir fikir ortaya çıkıyor. Her başlanılan proje süper olmak zorunda değil, maksat bir fikirle başlayıp hayal dünyasını aktif hale getirmek.

Amaç çocukların hayal dünyasını aktif hale getirmekse yapılan projelerde çocuğun söylediği bir fikre “hayır öyle olmaz, bu çok saçma” demediğimiz ve birlikte konuşarak “hmm nasıl yapsak acaba” diyerek ortak bir çalışma ortay koymak.

Bu tarz faaliyetlerde yaş faktörüne dikkat edilmesi gerekir. Her el işi faaliyeti her yaş grubuna uymaz. Buna da dikkat ederek çocukların heveslerini kırmamak, “yapamıyorum” duygusuna kapılmamaları açısından önemli.

Gelelim antik kuş evimize:

 

Gerekli malzemeler:

  • Bir süt kutusu
  • İnce, kalın dal parçaları
  • Silikon
  • Kutuyu kaplamak için beyaz kağıt
  • Boyamak için boya (biz evde yaptığımız doğal boyaları kullandık) http://www.viyanalianne.com/2020/04/06/mutfaktan-dogal-renkler/
  • İstediğiniz süsleme tarzına göre kumaşlar. Biz pencereler için tül kullandık.
  • Maket bıçağı veya normal bıçak

İlk önce beyaz kağıtla kutuyu kaplıyoruz. Sonra çatı için aynı uzunlukta kestiğimiz değnekleri tek tek silikonla yapıştırıyoruz. Kapağını kapatıp üzerini tekrar minik değneklerle kapladık. Yağmurda yemler ıslanmasın diye.

Çatı hazır

Kutunun alt kısmına karşılıklı iki kapı açıyoruz. Kuşların yem yiyebilmeleri için. Ve dışını da doğal boyalarımızla güzelce boyadık.

Üst kısmına ip takıyoruz ki ağaca asabilelim.

Küçük değneklerle pencere yapıp, pencerelere de tül taktık.

Şimdi bahçemizin kuşları tüllü, boyalı evleri var diye ne çok mutlular;)

İçine de bolca yem koyuyoruz ve asıyoruz bir ağacın dalına.

 

Bir cevap yazın