Gölgede iki oyun

El ile gölge oyunu ve hayvan figürleri ile şarkı, hikaye oluşturma

Evde çocuklarla basit yöntemlerle oynanacak bir oyun. Gölge oyunlarını, ışığın yansımasından oluşan gölgeleri, elleriyle hayvan figürleri oluşturmayı çocuklar hep sevmişlerdir. Elleriyle farklı figürler yapmakta çocuklar için oldukça faydalı bir çalışma. Parmakların kullanımı, bir forma sokmaya çalışma zihni de aktif hale getirecektir. Zihin ve eller aktif. Fonda ışık, ön kısımda gölgeler daha ne olsun.

Zamanla bu işi geliştirip gölge oyunlarından hikayeler anlatmaya başlarsınız. Bu da oldukça yaratıcılığı geliştiren bir durum. Çocuklar kendi hikayelerini oluştururlar. Çocukların hayal dünyalarını aktif hale getirip yaşanılan bu günlerin zorluğunu hafifletmek açısından da önemli bir çalışma.

Filmin arka planı bu şekilde.

Bu oyun için :

  • Bir el lambası veya masa lambası
  • Boş bir duvar
  • Hareketli eller
  • Buradaki figürler

Veya evde bulunun küçük hayvan figürleri ile de harika hikayeler oluşturabilirsiniz. Hatta çocuklar olayı iyice büyütüp arabalarını, bebeklerini bir çok oyuncaklarını getirerek gölge ile farklı oyunlar, hikayeler oluşturacaklardır. Ortamı hazırlamak sizden, gerisi çocuklardan. Yattığınız yerden oyun)

 

Bu da kuğu. Bunları yaparken hayal dünyalarını kullanıp burada olmayan hayvanları da kendileri yapmaya başlıyorlar.

Bu da bizim kedi denemelerimiz ve arka planı.

Mutlu ve sağlıklı günleriniz olsun…

 

Bir cevap yazın