Sömestr tatilinde çocuklarla neler yapalım? Viyana’da hangi alternatifler var?

Avusturya’da bulunan her bölgenin tatilleri farklı zamanlara tekabül ediyor. Viyana okulları için sömestr tatili  2 Şubattan 10 Şubata kadar.

Şimdi nasıl geçirelim bu tatili?

Önce bir liste halinde neler yapabileceğimizi yazalım sonra da Viyana’da ne tür yerlere gidebiliriz onlara bi göz atalım.

Doğa ve Macera, Havuz/Yüzme, Oyun ve Eğlence Parkları, Hareket ve Spor, Yerel aktiviteler

  1.  Yağmur da olsa kar da olsa mutlaka açık hava ya da doğada vakit geçirme alternatiflerine yönelmeye çalışın. Bunun için Prater, Tuna nehri kenarı, Oberlaa, gibi hem şehre yakın hem doğa olan yerleri tercih edebilirsiniz.

2. Şehirdeki sanat galerilerine, müzelere muhakkak gitmeye çalışın. Çocuklar için müthiş geliştirici, ufuk açıcı mekanlar.

Bunun için Naturhistorisches Museum’u (Doğa Tarihi Müzesi)ısrarla tavsiye ederim. https://www.nhm-wien.ac.at/

Daha büyük çocuklarınız için de yine aynı mekanda bulunan Kunsthistorisches Museum (Sanat Tarihi Müzesi) https://www.khm.at/

Daha önce Instangram’da anlattığım Technisches Museum da ziyaret edilmesi gerekenler listesinde. https://www.technischesmuseum.at/

https://www.instagram.com/p/BsgG-JxhHS8/?utm_source=ig_web_options_share_sheet

3. Çocuklar için farklı programların olduğu, interaktif sergilerin olduğu Çocuk müzesiyle (Kindermuseum) ile tanışın. Instagram da bunu detaylı anlatmıştım. Erde. Erde adıyla interaktif bir sergi, toprağı anlatan, tanıtan bir sergi. Kayıt olarak katılabilirsiniz. Yer konusunda sıkıntı olabilir. Bu ay sonu bitiyor zaten.

https://www.kindermuseum.at/zoom_programmangebot/zoom_mitmachausstellung/aktuelle_ausstellung_erde_erde

4. Belediyenin çocuklar için tatillerde sunduğu oyun günlerine ailecek gidin. https://www.wienxtra.at/spielebox/event/24011/

6 Şubattan 9 Şubata kadar, saat 14:00-19:00 arası. Tamamen ücretsiz, Rathaus’un (Belediye binası) içinde kutu oyunlarından, tiyatroya, yüz boyama, farklı deneyler ve el işi faaliyetlerinin olduğu dopdolu bir program.

5. Yine belediye’nin Rathaus binası önünde sunduğu Eistraum adı verilen kayak merkezine uğrayın.

Wienereistraum/ Viyana Buz Pateni Hayali. Belediye binasının önünde geniş bir alandan hem yetişkinlere hem çocuklara harika bir buz pateni imkanı sunuyor. İster evden kendinizin pateni ve kaskıyla ister oradan kiralayabileceğiniz malzemelerle katılabilirsiniz. Ayrıca kaymayı yeni öğrenenler ve çocuklar için de ayrılmış alan bulunmakta. Bu kısım ücretsiz. Bu konuyu #haftasonuönerilerinde #viyanadahaftasonu olarak daha önce yazmıştım.

6. Aile büyükleri yaşadığınız şehirdeyse veya yakınsanız muhakkak onlarla birlikte vakit geçirin. Bu çocuklar için çok faydalı, geliştirici bir birliktelik.

7. Tatil kış tatili olduğu için, kış akşamları ailecek kutu oyunları oynayıp, birlikte eğlenilecek uzunca oturulup masallar hikayeler okumak için müthiş bir fırsat.

https://www.instagram.com/p/BtVz09ZhSv_/?utm_source=ig_web_options_share_sheet

8. Tiyatro, Sinema birlikte gidebilirsiniz veya evde sinema akşamları yapabilirsiniz. Bunun için daha çok küçük çocuklarla katılabileceğiniz Museumquartierde bulunan Dschungel’e şu adresten bakabilirsiniz: https://www.dschungelwien.at/

9. Kütüphaneye gidip hem bir gününüzü orada bolca kitapların içinde geçirebilir, hem de evde okumak için kitaplar alabilirsiniz.

http://www.viyanalianne.com/2019/01/28/viyana-halk-kutuphanesi-cocuk-bolumu-ve-cocuk-kutuphanesi-kinderbucherei-weltsprachen/

10. Viyana kış sporları, kayak açısından geniş bir yelpazeye sahip, bu bağlamda farklı kayak merkezleri araştırılıp gidilebilir.

Ayrıca karlı hava durumuna göre Kızak yapılacak mekanlar. Bunun için en uygun mekan Jesuitenwiese, Praterdeki park. Hemen hemen bütün bölgelerde kızak yapılacak parklar mevcut. Bilgi almak için (Hinweis: Informationen, ob die Schneelage zum Rodeln auf einer der Wiener Rodelstrecken reicht erhalten Eltern und Kinder beim Service-Telefon +43 (0)1 4000 97200.) bu servis numaraları aranabilir.

Die Wiener Rodelstrecken im Überblick:

Viyana Kızak merkezleri:

  • 1020, Jesuitenwiese (im Prater)
  • 1030, Stadtpark (Kinderpark)
  • 1030, Schweizergarten
  • 1040, Alois-Drasche-Park
  • 1050, Einsiedlerpark
  • 1060, Alfred-Grünwald-Park
  • 1090, Arne-Carlsson-Park
  • 1100, Kurpark Oberlaa (Parkmitte)
  • 1110, Luise-Montag-Park
  • 1120, An den Eisteichen
  • 1130, Roter Berg
  • 1180, Pötzleinsdorfer Schloßpark
  • 1210, Ende linke Nordbahngasse
  • 1220, Donaupark (Kaffeehaushügel)
  • 1230 Fridtjof-Nansen-Park

Amacınız kendinizi bunaltarak etkinlik peşinde koşmak yerine, rahat rahat sakin sakin alternatiflere bakarak size uyanlara katılmaya çalışın. Bazen siz plan yapıp dışarı çıkmak istersiniz ama çocuklarınız evden çıkmak istemeyebilir. Her gün bi yerlere gidip yorulmak yerine bir gün etkinlik tarzı yerler bir gün ev ziyaretleri veya eve misafir, arkadaşlarıyla buluşma olabilir. Veya tamamen ailecek evde sakin bir gün de olabilir.

Bizim plan aşağı yukarı şöyle. Kesin olmamakla birlikte, günler duruma göre değişebilir.

Cumartesi: Kindermuseum ve Camide oyun günü  Pazar: IFW çocuk klübünün Tiyatro günü https://www.facebook.com/vifcocuk/photos/a.306818906132507/1257260641088324/?type=3&theater

Pazartesi: Wienereistraum  Salı: Ev gezmesi  Çarşamba: Çocuk klübü oyun günü https://www.facebook.com/vifcocuk/photos/a.306818906132507/1265434440270944/?type=3&theater

Perşembe: Rathaus Oyun günleri  Cuma: Tekrar Oyun günleri

Cumartesi: Arkadaşlarıyla buluşma  Pazar: Evde takılma

Amaç dinlenmek, motivasyon depolamak ve yeni döneme rahatlamış bir şekilde girmek olmalı.

Hepinize mutlu tatiller.

1 Comment

Add Yours →

Bir cevap yazın