Çocuklarla Viyana’da Bisiklet Turu

Hafta sonu çocuklarla bisiklet gezisi yapmaya ne dersiniz?

Hayır diyeni duymadım, sen yeter ki çocukları hazırla biz her türlü hazırız sesleri geliyor gibi sizlerden. Eğer gerekli ekipmanlara sahipseniz ailecek yapılacak harika bir etkinlik bana göre. Ayrıca cidden hayatımıza neşe, enerji katıyor, aktifleştiriyor insanı.

Benim açımdan çocuklarla bisiklet gezisi kelimenin tam anlamıyla win-win yani kazan- kazan durumu. Hem kendim için spor oluyor hem de çocuklar için açık havada güzel vakit geçirme imkanı oluyor, malum bu zamanda çocukları dışarı çıkarmak epey mesele.

Planlı bir anneyseniz ve plan yapmayı seviyorsanız size güvenli ve keyifli bisiklet gezisi için bir kaç önemli noktayı derledim:

Plansız hayatı geldiği gibi yaşayalım diyorsanız: toplayın çocukları atlayın bisikletlere kim tutar sizi. E yolda acıkanın, susayanın ve tekeri patlayanın çaresine de bakarsınız artık.

Biz yine de bir kaç noktayı gözden geçirelim:

  1. Güvenlik ekipmanlarını kontrol edelim: Bisikletlerin tekerlerini yola çıkmadan önce kontrol etmek bu işin başı ve çocuklara bisiklet kaskı takmak bunu alışkanlık haline getirmek en önemlisi. Bazen çocuklar kask takmak istemiyorlar. Gerekli açıklamaları yaparak ikna etmek, anlatmak gerek. Uzun bir şehir turuna çıkacaksanız diz ve dirsek koruyucuları da takabilirsiniz.
  2. Rotamızı belirleyelim: Bisiklet gezisi için güvenli bir rota seçin. Ben genellikle trafikten uzak, parklar veya bisiklet yolları gibi güvenli alanları tercih ediyorum. Çocukların beceri seviyesine ve dayanıklılık düzeyine uygun bir rota belirlemek en önemlisi.
  3. Araştırma yapın: Gideceğiniz rotada parklar, doğal güzellikler veya ilgi çekici noktalar varsa önceden araştırma yapın. Bu, çocukların gezinin keyfini çıkarmasına yardımcı olur.
  4. Yanınıza su ve atıştırmalıklar alın: Bisiklet gezisi sırasında çocukların susayabileceğini ve enerjiye ihtiyaç duyabileceklerini unutmayın. Yanınızda bol miktarda su ve sağlıklı (sağlıksız olursa da bi’şi olmaz dersiniz ki ‘ e zaten bisiklet sürüyoruz:) ) atıştırmalıklar bulundurun.
  5. Mola verin: Çocuklarınızın enerjilerini dengelemek için arada molalar verin. Parklarda veya banklarda mola vermek, çocukların dinlenmelerine ve etrafı keşfetmelerine imkan sağlar.
  6. Kuralları hatırlatın: Bisiklet gezisi sırasında trafik kurallarını hatırlatmayı ihmal etmeyin. Özellikle yollardan geçerken ve kavşaklarda dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayın.
  7. Güvenliğe öncelik verin: Çocuklarınızın güvenliği her şeyden önce gelir. Trafiğe dikkat edin, bisiklet yollarını kullanın ve çocuklara kuralları her fırsatta hatırlatın.

Viyana için ayrıntılı bilgileri ve bisiklet yolları ile ilgili bilgileri  https://blog.kinderinfowien.at/fahrrad-fahren-mit-kindern-in-wien/ adresinde bulabilirsiniz.

Keyifli bisiklet gezileri dilerim herkese…

 

Bir cevap yazın