Viyana Müzeleri/ Ücretsiz Müzeler /Gratis ins Museum

Viyana tarih ve kültür şehri. Buna doğa da ekleyebilirim.  Müzeleri, tarihi tiyatro salonları, operaları ve kafeleriyle meşhur.

Çocuklarla yazın daha çok doğa, az kapalı alan. Kışın da biraz doğa, daha çok soğuklarda kapalı mekanlar. Kapalı mekana çocuklarla gezilecek en güzel yer tabii ki müzeler. Viyana Müzelerinin neredeyse tamamı çocuk ve gençler için ücretsiz.

Müzeleri doğa, tarihi, kültür ve teknoloji müzeleri olarak ayırabiliriz.

http://Naturhistorisches Museum daha önce de yazdığım gibi yıllık kart alınarak, çocuklarla hem öğrenerek hem eğlenerek vakit geçirilecek harika bir müze. 19 yaşına kadar olan çocuklara ücresiz. https://www.instagram.com/p/BugLxlTB-Ro/?utm_source=ig_web_copy_link

http://technisches museum da aynı şekilde, hem yetişkinlere hem çocuklara yönelik. İçerisinde ayrıca küçük çocuklar için ayrılmış oyun alanları da bulunmakta. https://www.instagram.com/p/BsgG-JxhHS8/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Mozartın Evi http://Mozartwohnung, Müzik Evi http://Haus der Musik, İtfaiye Müzesi http://Feuerwehrmuseum, http://Untere Belvedere/Obere Belvederehttp://Heeresgeschichtliches Museum, çocuklarla gezdiğimiz diğer müzeler. Bunların haricinde öğrenciyken gezdiklerimiz de var.

Mozart Evi

Şimdi sırasıyla ücretsiz olan, her ayın ilk pazar günü ücretsiz olan ve sadece çocuklara/gençlere ücretsiz olan müzeler diye üçe ayıralım:

Tüm aile için ücretsiz olan müzeler/ Gratis Eintritt für die Familie das ganze Jahr!



 19 Yaşına kadar ücretsiz olan müzeler(Yetişkinlere ücretli)/ Gratis Eintritt für alle bis 19 Jahre!

Österreichische Bundesmuseen

 

Wien Museen

 

weitere Museen/ Diğer Müzeler:

 

Kaynak/ Quelle: https://www.wienxtra.at/kinderaktiv/infos-a-z/gratis-ins-museum/

Bir cevap yazın