Pencerelerden taşan Ramazan

Korona zamanlarında pencerelerden Ramazan konulu sanat çalışması

Mübarek Ramazan yeniden geldi. İyi ki geldi, hoş geldi. Koronadan dolayı bunalan ruhlarımıza tatlı bir yağmur gibi ferahlattı. Evlerde Ramazan için hazırlıklar, Ramazan köşeleri Orucu anlatan kitaplar hazırlandı. Bu tarz hazırlıkları yaparken amacım Ramazanın amacından uzaklaşıp, işi aktiviteye, süse dökme taraftarı değilim tabi ki. Evde bir farklılık oluşturup Ramazana özel atmosfer oluşturmaya çalıştım.

Yurt dışında yaşadığımız için evdeki atmosferi dışarıya da yansıtmak istedim. Komşularımızın ve yoldan geçenlerin Ramazandan haberdar olmaları açısından da bir tür farkındalık oluşturma çabası.

Aktivite konusunda da ödüllü, puanlı çizelgelerin Ramazan için çok uygun olmadığını düşünüyorum. Çocuğa sağlam bir oruç bilinci onları sürekli oyalayarak, aktivite yaptırarak, ödül vererek olmayacağını düşünüyorum. Evdeki sakinlik, Ramazanın asıl amacı olan bol anlamalı Kuran okumalar, ahlak üzerine sohbetler, peygamber kıssaları ve Ramazanla birlikte 30 günlük bu sürede hayatından çıkartmak istediğin beğenmediğin kötü huylar, hayatına katmak istediğin güzellikler üzerinde çalışılmalı diye düşünüyorum. Küçük çocuklar zaten evde yaşatılan atmosferden ziyadesiyle yararlanacaklardır. Kitap okuma saatleri, sohbet, oyun, birlikte namaz, iftar vakitleri hepsi çok öğretici ve kıymetli.

Gelelim pencereleri süslemeye.

1 Çay kaşığı (schlämmkreide-Pulver Calcıumcarbonat) bunun için ben de diş macunu kullandım. Normal kalsiyum karbonat içeren herhangi bir diş macunu. Miktarını tam olarak yazamıyorum. Bir tatlı kaşığına bir tatlı kaşığı su diyebilirim veya daha az bir çay kaşığı da olabilir. Kullanacağınız alana göre miktarı ayarlayın. Çok sulu olmamalı. Suyun içinde macunu eriterek daha sonra fırça yardımıyla boyama işlemine başlanabilir. Hepsi bu kadar.

Gölgede Ramazan

İftar vakti

Bu resimde Ramazan, corona, özlem, sevgi, dede, nene (anneanne/babaanne) hepsi bir arada.

Dede ve nene ile camiye gidilen bir resim. Çocuklar resimle konuşuyor. Çocuk kalbinden Ramazan bu olsa gerek.

 

Kendimizi tutmayı öğrendiğimiz bereketli Ramazanlar duasıyla…

Bir cevap yazın